EDQ teória - kniha

EDQ_titulka_webjpg

Úvod

Blíži sa termín vydania EDQ teórie, no a patrí sa napísať pár viet k tejto knihe, dôvody, zameranie (obsah) knihy, pre koho je určená a pod. Chcem hneď v úvode napísať, že táto kniha je nevšedná svojím obsahom aj prístupom. Nemožno ju zaradiť do bežnej, odbornej literatúry, nemožnu ju zaradiť ani k marketingovým produktom dnešnej doby. Dôvod tejto knihy nie je konštatovanie suchých faktov, ktoré by sme našli vo veľa publikáciach, knihách a učebniciach. Dôvod nie je ani zisk slávy, očariť, či len bezbreho ako kúzleník robiť triky, ktoré dobre vyzerajú... Skutočný dôvod tejto knihy je sumarizácia toho, čo vlastne o prírode/ vesmíre vieme s originálnymi nápadmi na nezodpovedané otázky, ktoré májú hlavu aj pätu. Účelom je podeliť sa o tieto nápady s ostatnými záujemcami o tento svet. EDQ je vystavaná a konfrontovaná so súčasnými teóriami, logikou a odhadom. EDQ teória je vnútorne bezrosporná teória. To je dôležité. Niektoré závery je možné preukázať, dokázať, niektore sú v rovine hypotéz.

Pre koho je určená

Obávam sa, že dnešná doba vyznáva iné priority u väčšiny ľudí na tejto planéte, preto táto kniha nie je určená pre všetkých. Túto knihu ocení iba záujemca, ktorý rád báda, chce odpovede na filozofické otázky bytia, zákonov,  celkovo existencie vesmíru z rôznych zorných uhlov pohľadu.

Kniha obsahuje prehľad dôležitých teórii a zistení o našom svete. To je bónus (je to v kope na jednom mieste). Zároveň EDQ teória zodpovedá na niektoré otázky, ktoré trápili filozofov a vedátorov už v dávnej minulosti. Otázky nevyriešené dodnes.

To, čo prináša EDQ nové je uvedené v zozname v úvodnej stránke robopol.sk.

Bónus

Táto kniha Vás neprevedie len teóriami. Viacerí jedinci (skôr menej vzdelaných v prírodných vedách) majú často dojem, pocit, že sú to len teórie... Povedia, všetko, čo vieme sú len teórie, vlastne nič skutočne nevieme, možno to ani nikdy vedieť nebudeme. To je jednak nepravda (silný pocit prehry, emocionálne rozpoloženie) a na druhej strane to je živná pôda pre rôznych ezoterikov, ktorí vedome, ale aj nevedome chcú na tom vyťažiť (finančne aj emocionálne). Táto doba je obrazom v mnohých prípadoch ľudskej hlúposti, populizmu, krátkozrakosti a prízemnosti (v zmysle toho, čo je nám dané a čo nás zaujíma).

Táto kniha Vám ponúkne ucelenú skladačku aj o nás samotných, toho kto sme a na čo sa to vlastne hráme...

Prinesie Vám, pre vačšinu nový pohľad na toto súkolie sveta.

Navzdory vedeckej komunite, ktorá má pocit, že sme sa priblížili k nejakým odpovediam dôležitých otázok prostredníctvom fyzikálnych téorii.

Tak skutočnosť je taká, že tie teórie sú len kuchárske recepty, pokial by fungoval recept o anjeloch na hrote ihly, či jednorožcoch, ktorí vytvárajú fyzikálne interakcie, potom by vo vede bolo to oslavované. Kritériom je vo vede predikcia, nie vysvetlenie, prečo veci fungujú práve takto. To druhé je oveľa ťažšie.

Online kniha

Na tomto linku je kniha dostupná:
(1):Odkaz
(2): archive.org - odkaz